آب بندی تیغه چیست؟
تیغه ی نو دارای دندانه هایی با نوک بسیار تیز جهت تحمل فشار برش میباشد. نوک دندانه ها برای اینکه شکل زاویهای بسیار ریزی به خود بگیرند، باید آبدیده شوند. عدم انجام این عمل باعث ایجاد خراشهای میکروسکوپی بر روی نوک دندانه شده و کاهش عمر تیغه را به همراه دارد.
چرا باید تیغه ی نو را آببندی کرد؟
انجام مناسب و صحیح مراحل آببندی طول عمر تیغه را به طور چشمگیری افزایش میدهد.
چگونه یک تیغه را آب بندی کنیم؟
یک تیغه مناسب جهت برش قطعه مورد نظر انتخاب میکنیم.
نرخ باردهی را ۲۰ الی ۵۰ درصد حالت معمولی کاهش میدهیم. (برای مواد سخت مقدار کاهش بیشتر از مواد نرم میباشد)
برش اول را با نرخ باردهی کم شده انجام میدهیم و از اینکه دندانه ها باعث ایجاد براده مناسب و یکنواخت میگردند اطمینان حاصل میکنیم. لازم به یادآوریست ایجاد تغیر اندک در سرعت باعث تولید لرزش و صدای فراوانی میگردد. در هنگام اولین برش، بعد از ورود کامل تیغه به قطعه ی کار، نرخ باردهی را کمی افزایش میدهیم.
نرخ باردهی را در برشهای بعدی اندک اندک افزایش میدهیم تا به نرخ مناسب باردهی برای برش قطعه برسیم.
